Jdi na obsah Jdi na menu

Den otevřených dveří 29.8.2011

29. 8. 2011

program.jpg

tk-se-vencilo.jpgposlouchame.jpgpojistovna.jpg

mp-odchyt.jpg

mazlicek.jpg

hlidaci.jpgTak v sobotu proběhl náš premiérový den otevřených dveří a bylo to fajn! :c)

Přišla asi padesátka návštěvníků, pejskové a kočičky dostali mlsy, krmivo, hračky a deky a skoro celý den běhali po venku! Nesmíme zapomenout ani na naše morčecí kamarády, kteří hlídkovali v klecích před prodejnou.

Na místě byl i pán z České pojišťovny, který zde byl pro  pejskaře a jiné majitele chlupáčů, aby jim řekl, případně i pojistil chlupáče - pojistka MAZLÍČEK. (Plakát s kontaktem zůstává na prodejně, případně zašleme emailem.)

Od 11 hodin byla připravena "přednáška" psovodem Městské policie Pardubice. Téma nemohlo být jiné než-li Odchyty toulavých zvířat. Našim návštěvníkům byla předvedena a popsána odchytová technika a vybavení (viz fotky), padly i dotazy ohledně zajímavostí, historky z odchytů. Jako bonus jsme mohli nahlédnout na psinec, kde mají pardubičtí strážníci své svěřence. Povídali jsme celé dvě hodiny! :c)

Kdo chtěl, mohl navštívit i stáje jízdního oddílu MP Pce. Ze 4 starokladrubských koní zde byli ale jen 2 - Eda (vraník) a Béďa (bělouš). Personál útulku podal zvědavcům informace o plemeni, charakteru a využití koní při práci, a co všechno zvládají. Ruda a Ota (vraníci) byli v Ostravě, kde se utkali v policejním parkuru s mezinárodní účastí! Ruda se umístil na 2. místě a proto mu zde blahopřejeme! :c)

Slečna Markéta podala "vysilující" interwiev pro Český rozhlas Pardubice a Pardubický deník zde měl svého fotografa. I jim moc děkujeme!

Pejska jsme v tento den žádného neudali, ale přišla spousta potenciálních zájemců, což nás těší. A i vzhledem k účasti to vypadá, že naše premiéra nebyla derniérou :c)

 

Mějte se tak báječně jako my!                                        S + M, ty, které to zavinily :c)

 

P.S.: Zítra (30.8.) k nám mají příjít dobrotivci, kteří naše svěřence obdarují potřebným stelivem, krmivem a kdo ví, čím ještě. Děkujeme!!!